Project Description

Naturentuin

Openingstijden 2017

In maart, april en november elke vrij.middag: 13-17 uur

Van 1 mei t/m 31 oktober elke wo. en vrij.: 13-17 uur

Adresgegevens:
Nieuwkerk 2a, Goirle
T. 06 305 87 942
E. anneke@naturentuingoirle.nl
www.naturentuingoirle.nl

Naturen is een werkwoord en betekent bezig zijn met de natuur met hoofd, hart en handen. Met een eigen ecologische tuin begint de natuur bij je eigen achterdeur!

De Naturentuin is een ecologische belevingstuin aan een bosrand op landgoed Nieuwkerk met als doel mensen te inspireren en toe te rusten voor hun eigen ecologische tuin. Anneke Scholte ging eind 2011 aan de slag op een weiland, samen met een groep vrijwilligers en tuinvrienden. Nu is het een bloeiende, natuurrijke bezoek-tuin van 2000 m2 met een grote soortenrijkdom aan bloeiende planten en de bijbehorende insecten en grotere dieren. Er zijn een moestuin, kruidentuin, vijver, kas, bijenbloemenberg, groen hutje, bijenstal, en vele kleurrijke borders. Je kunt er puur genieten of veel leren. Door de ecologische werkwijze dus samenwerkend met natuur, is er in elk seizoen iets te beleven.

Deze manier van tuinieren inspireert veel mensen, jong en oud. Dit jubileumjaar gaan we onze 10.000ste bezoeker verwelkomen! Voor de kinderen is er altijd een ontdek-mandje en van mei t/m oktober een kabouterpad. Voor mindervaliden is er een rolstoelpad en –toilet. Dat maakt de tuin tevens geschikt voor een familiebezoek of andere groepsactiviteit, eventueel buiten openingstijden waarbij natuur en/of tuin centraal staan.

Er is een activiteitenaanbod waaronder thema-excursies, workshops en moestuincursussen. Er is verkoop van zaden en planten uit de tuin en de mogelijkheid van tuinadvies op maat. Ook een aanbod van stapstenen, vogelbadjes, grelinettes en bloemenkaarten.

Weekendopening steeds van 13-17 uur : zo 16, ma 17 zo 30 april, za 6, zo 21 mei, za 10, zo 11 juni, zo 2, za 22 en zo 23 juli, za 5, zo 6, za 19, zo 20 augustus, zo 3 en za 30 september, zo 5, 15, 22 oktober

Bezoek op andere dagen mogelijk na afspraak

Toegang volwassenen € 2,- kinderen – 13 jaar € 1,- Tuinvrienden-abonnement € 10,-

Activiteiten
Kijk voor tijden en meer info op www.naturentuingoirle.nl