Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de Gôolse Geheimen!

Uitreiking van het nieuwe Gôolse Geheimen boekje en kaart

Niek Schenning, voorzitter van de vereniging Recreatie en Toerisme heeft vanochtend bij de Roovertsche Leij het nieuwe Gôolse Geheimen boekje en kaart uitgereikt aan wethouder Theo van der Heijden van de Gemeente Goirle.

Niek is een geboren en getogen Goirlenaar die graag wandelt en fietst en trots is op Goirle met zijn vele geheimen. De geheimen van Goirle en Riel moeten gevonden kunnen worden. Daarom is er een index in het boekje geplaatst en is de bijbehorende kaart uitvergroot tot een echte wandelkaart langs de Gôolse Geheimen.

Vanaf augustus wordt er gestart met het plaatsen van een informatiebordje bij elk Geheim. Wim de Jong van het Brabants Landschap zorgt ervoor dat de bordjes op een natuurlijke manier in het landschap passen. Daarnaast zijn een paar actieve jonge medewerkers van de gemeente bezig om een aantal geo-caches te maken (GPS zoektocht waarbij je op zoek gaat naar een “schat”).

Ook de website van de Gôolse Geheimen wordt vernieuwd zodat de vindbaarheid en de bruikbaarheid enorm verbeterd gaat worden. Blijf op de hoogte via Facebook of via deze website!

Landlopers: Theatrale wandeling Gorp en Roovert

In het tweede en derde weekend van mei (13, 14, 20 en 21 mei) presenteert De Kwekerij Theaterproducties Landlopers #4, een theatrale wandeling op Landgoed Gorp en Roovert. De wandeling vertelt het verhaal van Titus, een succesvolle carrièretijger die als een ware pelgrim op zoek gaat naar rust en troost in het buitengebied. Hij raakt echter steeds verder de weg kwijt. Zijn droom wordt een queeste. De man van de wereld verandert langzaam in een zonderlinge kluizenaar.

Op zondag 13 en 21 mei is er om 15.00 uur een gratis educatief programma voor kinderen van 4 t/m 12 jaar met als thema water. Het inschrijfformulier hiervoor vindt u op de website van CC Jan van Besouw. Meer informatie: www.dekwekerij.nl. Informatie en reserveringen: www.janvanbesouw.nl

Gôolse Geheimen centraal op Koningsdag

Gôolse Geheimen staan centraal in de presentatie van de gemeente Goirle op Koningsdag. Daar zijn we trots op!

Omdat de presentatie een verrassing moet blijven, kunnen we niet meer verklappen. Maar wel dat het heel bijzonder wordt, spannend en oogstrelend. De gemeente presenteert zich op het podium van de wereld van het groene hart, op de kruising Spoorlaan-Heuvelring. Dit is een van de dertien werelden die de koninklijke familie bezoekt op 27 april. De koninklijke gasten worden daar verwacht rond 12.30 uur. Dus, met eigen ogen zien hoe Gôolse Geheimen worden onthuld? Kom kijken! Meer informatie: http://www.tilburg.nl/koningsdag

Goirlese reuzin en Rielse reus

De Goirlese reuzin Johanna Abcovia en de Rielse reus Toon mee`t vèèreke zijn op 23 mei 2015 geboren en ingeschreven in het bevolkingsregister van de gemeente Goirle. Zij zijn sindsdien inwoners van Goirle en Riel.

Reuzin Johanna Abcovia en reus Toon mee `t vèèreke nemen regelmatig deel aan evenementen en optochten. Zij begeven zich dan vaak buiten de gemeentegrens en zetten Goirle en Riel op de kaart.

Reuzen en reuzinnen zijn niet zomaar poppen, maar komen voort uit een eeuwenoude traditie. Reuzen en reuzinnen behoren tot het immaterieel (cultureel) erfgoed. Stichting Culturele Manifestaties Goirle/Reuzengilde Goirle en Riel vindt het van groot belang dat de reuzencultuur behouden blijft.

RTL4-programma ‘Nederland Heeft Het!’ brengt bezoek aan Goirle

Zondag 2 oktober besteedt RTL4 aandacht aan de gemeente Goirle in het programma ‘Nederland Heeft Het!’. Presentator Mark Schaaf maakt in de uitzending een wandeling langs enkele Gôolse Geheimen, interessante onderscheidende plekken in Goirle en Riel die het bezoeken waard zijn.

Promotie
Ondernemersadviseur Joep Horevoorts van de gemeente Goirle licht één en ander toe in de uitzending waarin Goirle landelijk op de kaart wordt gezet. Onder meer de wandelroutes rondom Natuurpoort De Roovertsche Leij komen aan bod, Thermen Goirle wordt uitgelicht en Klooster Nieuwkerk wordt bezocht.

Uitzending
Het bezoek aan Goirle in ‘Nederland Heeft Het!’ is zondag 2 oktober tussen 16.00 en 16.30 uur bij RTL4 te zien. Op zaterdag 8 oktober wordt tussen 15.00 en 15.30 uur een herhaling uitgezonden.

‘Gôolse Geheimen’
‘Gôolse Geheimen’ is een initiatief van de vereniging Recreatie & Toerisme en de gemeente Goirle om onze gemeente te promoten bij bezoekers en zo recreatie en toerisme te bevorderen.

Wat was het geheime Gôolse prijsje?

Twee heerlijke kaasjes van Kaasboerderij De Leyedaeler: een echte ‘Goirlenaar’ en de ‘Rooie Fik Bierkaas’. Geniet ervan Lisanne!

Wil jij nou ook van die leuke prijsjes winnen? Hou dan onze Facebookpagina in de gaten en nodig je vrienden uit om onze pagina te liken!

Gôols Kefeej

Op zaterdag 15 oktober kunt u het echte Goirle leren kennen in het ‘Gôols Kefeej’. Een avondvullendprogramma met leuke sketches, een Gôolse kwis en nog veel meer. De avond begint om 20.00 uur bij Ome Neeff in Goirle. Gratis entree!