Project Description

Wandelroutes

De gemeente Goirle kent een fijnmazig netwerk van wandel- en fietsroutes. Er zijn diverse routes beschikbaar bij de VVV of andere afhaalpunten. Uiteraard kunnen aan de hand van het knooppuntensysteem en de “Gôolse Geheimen landkaart” zelf korte of langere routes samengesteld worden. Daarnaast zijn er in samenwerking met Loopgroep Goirle diverse wandelroutes voor u uitgezet. Klik op onderstaande groene buttons om een .gpx bestand van uw route naar keuze te downloaden.

Wilt u liever de Gôolse Geheimen ontdekken met een echte gids, neem dan contact op met Goolse Geheimen Gidsen

Wandeling Centrum Goirle

Deze wandeling start in het centrum van Goirle
4,5 km – 1 uur
Deze wandeling start in het centrum van Goirle en laat u een aantal mooie karakteristieke plekken zien van ons dorp. We komen langs de twee oude molens die Goirle nog rijk is. De Kerkstraat met vele karakteristieke pandjes en de twee kerken van Goirle waarvan alleen de St Jan nog dienst doet als kerk.

Onderweg kunt u op diverse plaatsen stoppen bij de vele horeca gelegenheden. Bij het Cultureel Centrum Jan van Besouw kunt u genieten van wisselende tentoonstellingen en de kapel is ook zeer de moeite waard. Ook komt u langs het museum van de Heemkunde kring. Geopend van april tot en met oktober: iedere 1e en 3e zondag van de maand van 14.00 tot 16.30 uur. Of op afspraak via de website van de heemkundekring.

5. Molen de Wilde
7. Fraterstuin
8. Centrum Goirle
9. Molen de Visscher
10. Zwembad
11. Kerk St. Jan
12. Schoorsteen HAVEP
13. Trambaan
35. Heemerf de Schutsboom
36. Kerk Maria Boodschap
42. De Leijen

01. Café d’n Brands
02. Eetkamer Goirle
03. Van Korven
04. Ome Neeff
05. Kwalitaria Tra
07. Bistro 52
08. Bojangles
09. Eetcafé ‘t Eiland
11. Blauw Eten & Drinken
10. Biljartcentrum Goirle
13. CC Jan van Besouw
16. Eetkaffee Mozes
18. Café ‘t Huukske
20. Brownies & DownieS
22. Toeristisch Informatiepunt
35. Flanders
38. Bem Vindos
40. Bibliotheek
41. Renzo
42. D’n Omgang
43. Lunchroom de Hovel
44. Net als Toen
52. Koffiebakkers
53. vanBeurden health&beauty
54. Laco Zwembad
55. IJssalon Fratello

Schuilkelder Wandeling

Deze wandeling start in het centrum van Goirle bij het Kloosterplein
4,5 km – 45 minuten
Deze korte wandeling start in het centrum van Goirle bij het Kloosterplein. U hoeft maar 400 meter te lopen en u bent in het prachtige natuurgebiedje de Vossereijten.

We lopen over de oude trambaan naar de schuilkelder die later dienst deed als kleedkamer voor de voetbalclub. Door de weilanden langs het oude zwembad weer terug naar Goirle.

7. Fraterstuin
9. Molen de Visscher
11. Kerk St. Jan
12. Schoorsteen HAVEP
13. Trambaan
16. Schuilkelder
40. Oude zwembad
42. De Leijen
02. Eetkamer Goirle
03. Van Korven
09. Eetcafé ‘t Eiland
10. Biljartcentrum Goirle
11. Blauw Eten & Drinken
13. CC Jan van Besouw
16. Eetkaffee Mozes
20. Brownies & DownieS
22. Toeristisch Informatiepunt
30. Kaasboerderij de Leyedaeler
35. Flanders
40. De Bibliotheek
41. Renzo
43. Lunchroom de Hovel
52. Koffiebakkers
55. IJssalon Fratello
Wandeling Breehees en de Puij

Deze wandeling start in het centrum van Goirle
6,9 km – 1,5 uur
Deze wandeling start in het centrum van Goirle bij het Kloosterplein. We wandelen door de bossen en de weilanden. We bekijken de herinneringen aan het industrieel verleden van Goirle. We bezoeken het Bankven en rusten even uit bij Camping Breehees om daarna langs de meanderende Leij weer terug naar het centrum te lopen.

10. Zwembad
11. Kerk St. Jan
12. Schoorsteen HAVEP
13. Trambaan
14. ‘t Bankven
16. Schuilkelder
40. Oude zwembad
42. De Leijen
09. Eetcafé ‘t Eiland
11. Blauw Eten & Drinken
13. CC Jan van Besouw
19. Breehees
30. Kaasboerderij De Leyedaeler
34. Active Stay
44. Broodjes & Catering Net als Toen
47. Rings goirle
54. Laco zwembad Goirle
56. Bistrobar Strano
Wandeling door de bossen van Gorp en Roovert

Deze wandeling start bij de Roovertsche Leij
10 km – 2 uur
Deze wandeling brengt u door de prachtige bossen van Landgoed de Utrecht. U passeert de fusillade plaats, waar in de WOII 5 onschuldige burgers zijn terechtgesteld. Het Jachtslot met zijn mooie waranda. De geboorteplaats van Gregorius van Gorpus, de paradijsbrug en de Nieuwe Hoef een prachtige authentieke tiendschuur.

15. Haneven
17. Natuurpoort
18. Landgoed Gorp en Roovert
19. Fusilladeplaats
06. Roovertsche Leij
19. Breehees
25. Klim- en Avonturenbos
33. Ut Paradèske
50. Brouwerij Nicolaas
51. Gasterij De Nieuwe Hoef
Klooster Nieuwkerk Wandeling

Deze wandeling start bij Klooster Nieuwkerk
5,7 km – 1 uur

Deze wandeling start op de plek waar vroeger de kloosterlingen woonden, we wandelen door de bossen langs een heel mooi ven, de halve maan. Tot aan de vogelkijkhut waar u een prachtig uitzicht heeft over het Riels Laag en dan langs de 7e grafheuvel weer door de bossen terug naar ‘t Klooster.

21. Halve maan
28. Vogelkijkhut
30. Grafheuvels
15. Klooster Nieuwkerk Goirle
37. De Naturentuin
Wandeling rondje Riel

Deze wandeling start in het centrum van Riel
7,5 km – 1,5 uur

Deze wandeling start in het centrum van Riel en brengt u langs het buitengebied. Na het centrum loopt u langs de prachtig meanderende Leij, u passeert het “Bels Lijntje” het is nog goed te zien dat hier ooit een stoomtreintje liep. U komt langs t Zandeind, het oudste buurtschap van Riel. U kunt even aanleggen bij camping van t Zandeind om het boerderijmuseum te bezoeken. U loopt langs de weilanden waar de Spanjaarden gelegerd waren tijdens het beleg van Breda. Genietend van het uitzicht op de ranke spits van Riel en de molen zonder wieken loopt u wederom langs de Leij om weer te eindigen in Riel. Hier kunt u nagenieten van deze wandeling bij de diverse terrassen.

1. Rielse Kaaien
2. Rielse Korenmolen
3. Centrum Riel
4. Kerk St. Antonius Abt
27. Bels Lijntje
37. ‘t Zandeind
12. Café Kerkzicht
14. Café Den Overkant
17. Cafetaria ‘t Luikske
27. Manege ‘t Zandeind
29. De Boerensuite
45. Van ‘t Zandeind

Een schitterende route, welke u kunt starten bij de den Overkant. Een route met mooie vergezichten op de Regte Hei, afgewisseld me t de beslotenheid van schitterend bosgebied. Voor velen (ook Goirle -en Rielenaren) een aaneensluiting van verrassingen. Loopt u deze route tijdens het ochtendgloren of tegen zonsondergang, dan is een ontmoeting met een of meerdere reeën zeker niet uitgesloten.

Start en finish bij Breehees. Deze route behoeft weinig toelichting, want de naam zegt het al. U loopt niet langs een rivier waar u scheepvaart tegenkomt, maar u hebt wel de kans op ontmoetingen met ijsvogels, reeën en allerlei ander gevogelte. Geniet van het vogelgezang en verwonder u over de kracht van dit sterk meanderende riviertje.

U begrijpt, deze route start bij de Roovertsche Leij en is tevens de langste, welke we u hier tonen. Een route die u brengt tot de grens met Esbeek (landgoed de Utrecht) en die u voert langs de welbekende fusillade plaats, de Roovertsche kapel, over de Roovertsche heide en langs de grens met België (hier gevormd door de Leij). Een absolute TOP-wandeling, welke u zeker een keer gelopen moet hebben.

Route met start bij de Commanderie. Een route die de omgeving van Riel combineert met een wandeling langs het Riels laag en over de Regte Hei. Hoogtepunten: vergezichten, Leijdal en natuurlijk zult u hier ook weer onze geliefde reeën tegen kunnen komen.