Project Description

Natuurpoort Roovertsche Leij

Adresgegevens:
Gorps Baantje 1, Goirle
T. 013 577 4300
E. info@roovertscheleij.nl
www.roovertscheleij.nl

Natuurpoort Roovertsche Leij gelegen op Landgoed Gorp en Rovert is de natuurpoort voor het omliggende natuurschoon. Geniet na uw wandel- of fietstocht van overheerlijke gerechten bereid met authentieke streekproducten in het restaurant. Of blijf een nachtje slapen in de prachtige en gezellige Bed & Breakfast.

Roovertsche Leij is een van de dertig Brabantse Natuurpoorten. Ongerepte natuur aan de rand van Goirle en Belgie. Aan de ene kant de Kempische landgoederen (Gorp & Roovert, Wellenseind, Landgoed De Utrecht, De Hoevens, Nieuwkerk) en aan de andere kant het Brabantse landschap (o.a. Ooijevaarsnest).

Het landgoed van de Roovertsche Leij is eigendom van een rasechte Brabantse familie. De familie Mutsaers, de uitbaters, zijn ook sterk geworteld in de omgeving. Deze brabantse roots zijn erg belangrijk. Dit is terug te zien in de oprechte Brabantse Gastvrijheid en gezelligheid. Ook is deze bourgondische gedachte door vertaald in de nieuw gebouwde boerderij die volgens het historisch boerderijenboek tot stand is gekomen.

Heeft u aan één dag Brabants natuurschoon niet genoeg en wilt u graag langer genieten van de regio? Reserveer dan één of meerdere kamers in onze kleinschalige, gezellige Bed & Breakfast. Met Eet- en Drinkerij De Roovertsche Leij als uitvalsbasis ontdekt u het échte Noord-Brabant in al haar schoonheid en gezelligheid. De ruime kamers zijn van alle gemakken voorzien, zijn strak ingericht en hebben uitzicht over het prachtige omliggende landschap.

Na een uitgebreide fiets- of wandeltocht kunt u bij de Roovertsche Leij heerlijk genieten van een hapje en een drankje. In het sfeervolle restaurant geniet u van overheerlijke gerechten die vers zijn bereid met authentieke streekproducten. U geniet o.a. van vers vlees van De Walhoeve, kaas van Kaasboerderij Mathijssen, uitsmijters van Lekker’nei , brood en banket van Willem Willemse, dranken van Museumbrouwerij de Roos en fruit van De Braacken.

Neem ook eens een kijkje op: